природна минерална
Негазирана вода
Пакување:
стакло 0,75L / стакло 0,25L
Пелистерка негазираната вода се карактеризира со ниска содржина на минерални соли со што овозможува конзумација на водата во неограничени количини. Специфичниот однос на минерали влијае на нејзиниот лесен и освежувачки вкус. Поради нискиот минерален состав спаѓа во групата на ниско минерални води.
Стандард за безбедност на храна ISO 22000:2005
| Анјони | |
|---|---|
| Сулфати | 24.1 mg/L |
| Хлориди | 2.59 mg/L |
| Бикарбонати | 102.6 mg/L |
| Катјони | |
|---|---|
| Натриум | 12.4 mg/L |
| Калциум | 20.6 mg/L |
| Калиум | 1.53 mg/L |
| Магнезиум | 6.5 mg/L |
| Сув остаток на 180°C | 111 mg/L |
природна минерална
Негазирана вода
пакување:
PET 2,5L / PET 1,5L / PET 0,5L / PET 0,33L
PET 2,5L / PET 1,5L / PET 0,5L / PET 0,33L
Пелистерка негазираната вода се карактеризира со ниска содржина на минерални соли со што овозможува конзумација на водата во неограничени количини.
Специфичниот однос на минерали влијае на нејзиниот лесен и освежувачки вкус. Поради нискиот минерален состав спаѓа во групата на ниско минерални води.
Специфичниот однос на минерали влијае на нејзиниот лесен и освежувачки вкус. Поради нискиот минерален состав спаѓа во групата на ниско минерални води.
Стандард за безбедност на храна ISO 22000:2005
АНЈОНИ
| Сулфати | 24,1 mg/L |
| Хлориди | 2,59 mg/L |
| Бикарбонати | 102,6 mg/L |
| Сув остаток на 180°C | 111 mg/L |
КАТЈОНИ
| Натриум | 12,4 mg/L |
| Калциум | 20,6 mg/L |
| Калиум | 1,53 mg/L |
| Магнезиум | 6,5 mg/L |
природна минерална
Негазирана вода
пакување:
PET 19L
PET 19L
Пелистерка негазираната вода се карактеризира со ниска содржина на минерални соли со што овозможува конзумација на водата во неограничени количини.
Специфичниот однос на минерали влијае на нејзиниот лесен и освежувачки вкус. Заради нискиот минерален состав спаѓа во групата на ниско минерални води.
Специфичниот однос на минерали влијае на нејзиниот лесен и освежувачки вкус. Заради нискиот минерален состав спаѓа во групата на ниско минерални води.
Стандард за безбедност на храна ISO 22000:2005
АНЈОНИ
| Сулфати | 24,1 mg/L |
| Хлориди | 2,59 mg/L |
| Бикарбонати | 102,6 mg/L |
| Сув остаток на 180°C | 111 mg/L |
КАТЈОНИ
| Натриум | 12,4 mg/L |
| Калциум | 20,6 mg/L |
| Калиум | 1,53 mg/L |
| Магнезиум | 6,5 mg/L |